sok z cytryny w zależności jaką konsystęcje chcemy osiągnąć
> 6 os.
15 min
średnie
przystępne
Reklama
Reklama
Lukier
Przygotowanie
Cukier wsypujemy do miski i pomału dolewamy sok z cytryny i mieszamy dotąd aż osiągniemy pożądaną konsystęncje ( nie za dużo bo lukier będzie spływał musi być gęsty).
robię taki sam lukier, jest świetny.Dodaję jeszcze kropelkę aromatu cytrynowego dr Oetker, ma fajny zapach.
Moja koleżanka natomiast robi lukier z cukru pudru i kwasnej smietany. bylam zaskoczona efektem, jest aksamitny, jednolity, bialutki, piękny. dośc długo jest płynny, ale jak "zastygnie", pięknie trzyma się pączków,nie kruszy się.
Komentarze do przepisu (1)

amela 10 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
robię taki sam lukier, jest świetny.Dodaję jeszcze kropelkę aromatu cytrynowego dr Oetker, ma fajny zapach.Moja koleżanka natomiast robi lukier z cukru pudru i kwasnej smietany. bylam zaskoczona efektem, jest aksamitny, jednolity, bialutki, piękny. dośc długo jest płynny, ale jak "zastygnie", pięknie trzyma się pączków,nie kruszy się.
6 Kto głosował? | Odpowiedz