Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyk francuski-Macarons!POLECAM!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10436
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336778
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4356
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423803
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10436
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336778
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4356
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423803
Składniki
najpierw przygotujemy masy do przekladania makaroników.Ja robilam z solonym karmelem,lemon curd,malinowy curd i bialy ganache z Tonka.wszystkie te kremy znajdziecie na moim YTKANALE : SLODKI SMAK PASJI Nastepnie ubijamy bialka z szczypta soli,porcjami dodajemy cukier i ubijamy na najwyzszych obrotach az masa bedzie sztywna i blyszczaca. Nastepnie partiami i na przemian dodajemy cukier puder i migdaly i mieszamy szpatulka do polaczenia skladników. szprycujemy na blaszke Makaroniki.Przed wlozeniem do piekarnika zostawiamy Makaroniki na 10.min.
Pieczemy góra/dól 160 stopni termoobieg 140 stopni przez 18 min. SMACZNEGO!