Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyk francuski-Macarons!POLECAM!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 6978
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1004
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4297
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 795
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1065
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4015
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 6978
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1004
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4297
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 795
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1065
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4015
Składniki
najpierw przygotujemy masy do przekladania makaroników.Ja robilam z solonym karmelem,lemon curd,malinowy curd i bialy ganache z Tonka.wszystkie te kremy znajdziecie na moim YTKANALE : SLODKI SMAK PASJI Nastepnie ubijamy bialka z szczypta soli,porcjami dodajemy cukier i ubijamy na najwyzszych obrotach az masa bedzie sztywna i blyszczaca. Nastepnie partiami i na przemian dodajemy cukier puder i migdaly i mieszamy szpatulka do polaczenia skladników. szprycujemy na blaszke Makaroniki.Przed wlozeniem do piekarnika zostawiamy Makaroniki na 10.min.
Pieczemy góra/dól 160 stopni termoobieg 140 stopni przez 18 min. SMACZNEGO!