Do góry

Desery Przepis na:

Makaroniki Francuskie Macarons

Makaroniki Francuskie Macarons

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 66

Dodano:

Odsłon: 129

Klasyk francuski-Macarons!POLECAM!

Składniki

  • na ok.40 sztuk
  • 3 bialka,100g cukru,100g cukru pudru,125g zmielonych drobno migdalów,szczypta soli
> 6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Makaroniki Francuskie Macarons

Przygotowanie

  1. najpierw przygotujemy masy do przekladania makaroników.Ja robilam z solonym karmelem,lemon curd,malinowy curd i bialy ganache z Tonka.wszystkie te kremy znajdziecie na moim YTKANALE : SLODKI SMAK PASJI

    Nastepnie ubijamy bialka z szczypta soli,porcjami dodajemy cukier i ubijamy na najwyzszych obrotach az masa bedzie sztywna i blyszczaca.
    Nastepnie partiami i na przemian dodajemy cukier puder i migdaly i mieszamy szpatulka do polaczenia skladników.
    szprycujemy na blaszke Makaroniki.Przed wlozeniem do piekarnika zostawiamy Makaroniki na 10.min.

  2. Pieczemy góra/dól 160 stopni
    termoobieg 140 stopni przez 18 min.

    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń