Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyk francuski-Macarons!POLECAM!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 37
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 21
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 113
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 123
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 37
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 21
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 113
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 123
Składniki
najpierw przygotujemy masy do przekladania makaroników.Ja robilam z solonym karmelem,lemon curd,malinowy curd i bialy ganache z Tonka.wszystkie te kremy znajdziecie na moim YTKANALE : SLODKI SMAK PASJI Nastepnie ubijamy bialka z szczypta soli,porcjami dodajemy cukier i ubijamy na najwyzszych obrotach az masa bedzie sztywna i blyszczaca. Nastepnie partiami i na przemian dodajemy cukier puder i migdaly i mieszamy szpatulka do polaczenia skladników. szprycujemy na blaszke Makaroniki.Przed wlozeniem do piekarnika zostawiamy Makaroniki na 10.min.
Pieczemy góra/dól 160 stopni termoobieg 140 stopni przez 18 min. SMACZNEGO!