Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makiełki w troszkę innym wydaniu ;-)
Mak z puszki przełożyć do miski i dodać pokrojone bakalie. Zostawiając trochę płatków migdałowych i skórki pomarańczowej do ozdobienia.
Masę makową dokładnie wymieszać z bakaliami i jeżeli trzeba to dosłodzić miodem.Choć ja nie dosładzałam swoich muszelkowych makiełek.
Po ugotowaniu i ostudzeniu "klusek" w każdą muszlę włożyć makowy farsz i ułożyć na talerzu.
Posypać migdałami i skórką.
SMACZNEGO
pyszna potrawa, jak zresztą wszystkie, wigilijne dania
Odsłon: 5477
Najlepszy barszcz wigilijny, tradycyjny i zrobiony na własnym zakwasie z bura...
Odsłon: 8268
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 115
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Odsłon: 51
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 115
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Odsłon: 51
Składniki
Mak z puszki przełożyć do miski i dodać pokrojone bakalie. Zostawiając trochę płatków migdałowych i skórki pomarańczowej do ozdobienia. Masę makową dokładnie wymieszać z bakaliami i jeżeli trzeba to dosłodzić miodem.Choć ja nie dosładzałam swoich muszelkowych makiełek. Po ugotowaniu i ostudzeniu "klusek" w każdą muszlę włożyć makowy farsz i ułożyć na talerzu. Posypać migdałami i skórką. SMACZNEGO
Przepisy Desery
Desery
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Desery
Orzeszki dwusmakowe
Desery
Budyń bananowy
Desery
Torcik czekoladowo wiśniowy
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 174
Orzeszki dwusmakowe
Dla wnuków postanowiłam upiec orzeszki dwusmakowe. Wykorzystałam orzechy, kt...
Odsłon: 567