Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4832
Dodano: 21.12.2016
Odsłon: 17615
> 6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Mak z puszki przełożyć do miski i dodać pokrojone bakalie. Zostawiając trochę płatków migdałowych i skórki pomarańczowej do ozdobienia.
Masę makową dokładnie wymieszać z bakaliami i jeżeli trzeba to dosłodzić miodem.Choć ja nie dosładzałam swoich muszelkowych makiełek.
Po ugotowaniu i ostudzeniu "klusek" w każdą muszlę włożyć makowy farsz i ułożyć na talerzu.
Posypać migdałami i skórką.
SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Giga71 22 grudnia 2016Zgłoś do usunięcia
ślicznie się prezentują :)45 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 22 grudnia 2016Zgłoś do usunięcia
Wspaniałe! Pyszności <344 Kto głosował? | Odpowiedz