Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki makowe z bananami i skórką pomarańczową są kuszące nie tylko dla łasuchów.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2915
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1008
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1120
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 283
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2848
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2915
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1008
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1120
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 283
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2848
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem dodając stopniowo po 1 żółtku. Następnie dodać gotową masę makową, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, aromat. Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białek i skórkę pomarańczową.
Banany obrać, pokroić w krążki, skropić sokiem z cytryny. Do foremek muffinkowych włożyć po łyżce ciasta, krążku banana i przykryć ciastem do 2/3 wysokości foremek. Ułożyć na blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 20 minut. Upieczone ostudzić
Z mleka, proszku budyniowego i żółtka ugotować budyń, ostudzić. Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszysty krem dodając stopniowo zimny budyń. Pod koniec ucierania dodać sok wyciśnięty z czerwonych buraków, przyprawić do smaku dowolnym aromatem i sokiem z cytryny.
Krem przełożyć do szprycy cukierniczej i ozdobić babeczki, ułożyć owoce lub inne dodatki.