Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto rozpływa się w ustach,serdecznie polecam:)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3390
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 93
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 830
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 86
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3390
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 93
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 830
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 86
Składniki
Mak zalać mlekiem i gotować 10min.Zostawić do następnego dnia.Zmielić 3x,dodać bakalie,żółtka,miód,cukier,bułkę tartą,olejek migdałowy,pr.do pieczenia 2 łyżeczki,oraz ubitą pianę z białek. Dokładnie wszystkie składniki wymieszać. Masę makową wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia 25/34cm,dać do nagrzanego piekarnika i piec w 190st.góra/doł do suchego patyczka Po wystudzeniu,najlepiej na drugi dzień przekroić wzdłuż ciasto na 3 części . Zaparzyć kawy w odrobinie wody, dać tyle wody by przykryła tylko kawę. Masła utrzeć z cukrem pudrem na puch,dodawać po trochu kawę i cały czas ucierać. Na końcu wlewać stopniowo rum ucierając by masa nie zważyła się. . .
Przykryć 2 blatem-dać 1/3 masy-rozsmarować. Położyć 3 blat,dać pozostałą 1/3 masy,rozsmarować,posypać startą czekoladą i płatkami migdałowymi
Smacznego życzę!