Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec (ciasto makowe) bez mąki idealny na Świąteczny Stół.
Mak zalewamy zimną wodą i gotujemy 20 minut pod przykryciem, studzimy i odcedzamy. Następnie mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa (drobne oczka).
Masło z cukiem ucieramy na puszystą masę, dodajemy żółtka i dalej ucieramy. Następnie dodajemy mak, bułkę tartą, cukier waniliowy i aromat, dalej miksujemy do połączenia się składników.
Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do masy makowej i delikatnie mieszamy szpatułką. Dodajemy posiekane bakalie i mieszamy.
Tortownicę (26cm) wykładamy papierem do pieczenia. wlewamy ciasto. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 109
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 27017
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 775
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 151
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 857
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 109
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 27017
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 775
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 151
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 857
Składniki
Mak zalewamy zimną wodą i gotujemy 20 minut pod przykryciem, studzimy i odcedzamy. Następnie mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa (drobne oczka). Masło z cukiem ucieramy na puszystą masę, dodajemy żółtka i dalej ucieramy. Następnie dodajemy mak, bułkę tartą, cukier waniliowy i aromat, dalej miksujemy do połączenia się składników. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do masy makowej i delikatnie mieszamy szpatułką. Dodajemy posiekane bakalie i mieszamy. Tortownicę (26cm) wykładamy papierem do pieczenia. wlewamy ciasto. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)
Przepisy Desery
Desery
Tort gryczany z bananami i truskawkami
Desery
Prosty placek z rabarbarem
Desery
Szybkie i proste ciasto na Dzień Matki
Desery
Ciasto jak żółty ser - bez pieczenia, ekspresowe
Tort gryczany z bananami i truskawkami
Szybki i naprawdę łatwy do wykonania tort na mące gryczanej. Do tego bita śmi...
Odsłon: 21
Prosty placek z rabarbarem
Późna wiosna i wczesne lato to czas, w którym z łatwością kupimy na stoiskach...
Odsłon: 435