Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten makowiec szybko się robi i jest bardzo smaczny, przepis zapisany wieki temu na skrawku kartki nawet nie wiem skąd czasem się trafi uboga w bakalie masa makowa więc dodaję jeszcze rodzynki, orzechy itd
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 459
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 502
Pizza chłopska z ziemniakami łączy włoski klasyk z domowym akcentem. Przede w...
Odsłon: 16965
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 459
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 502
Pizza chłopska z ziemniakami łączy włoski klasyk z domowym akcentem. Przede w...
Odsłon: 16965
Składniki
masę makową przekładamy do miski, dodajemy, jeśli chcemy dodajemy bakalie, cukier, bułkę tartą i na końcu piane ubitą z białek. Delikatnie mieszamy.
Zagniatamy ciasto z podanych składników. Blachę 25x36cm wykładamy papierem. Ciasto dzielimy na 2 części jedna (ta na spód) może być trochę większa. Więc większa częścią ciasta wykładamy dno formy. Na ciasto wykładamy masę a na wierzch kruszymy resztę ciasta; posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy ok 50 minut w 180 st
Cukier puder ucieramy z mlekiem i lukrujemy wystudzone ciasto