Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
odmiana dla tradycyjnej strucli makowej
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11924
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11924
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
1. na ciasto rozpuścić margarynę, wystudzić, na stolnicę przesiać mąkę razem z proszkiem, dodać margarynę, śmietanę, zagnieść ciasto, owinąć w folię i włozyć do zamrażalnika, 2. mak zalać gorącą wodą, trzymać na małym ogniu ok 5 min, zostawić na noc, 3. mak odcedzić, zmielić na średniej siatce 2 razy, 4. w rondlu rozgrzać masło, dodać mak, miód, cukier, podgrzewać na małym ogniu, dodać jajka, bakalie, p[owidła i olejek, 5. ciasto wyjąć z zamrażalnika, zetrzeć na grubej tarce do formy, lekko ubić na spodzie, na ciasto wyłozyć masę makową, wyrównać, piec ok 50 min w 180 st, 6. polać polewą czekoladową, smacznego