Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
odmiana dla tradycyjnej strucli makowej
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 127
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 308
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 348
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13147
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 81
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 127
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 308
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 348
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13147
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 81
Składniki
1. na ciasto rozpuścić margarynę, wystudzić, na stolnicę przesiać mąkę razem z proszkiem, dodać margarynę, śmietanę, zagnieść ciasto, owinąć w folię i włozyć do zamrażalnika, 2. mak zalać gorącą wodą, trzymać na małym ogniu ok 5 min, zostawić na noc, 3. mak odcedzić, zmielić na średniej siatce 2 razy, 4. w rondlu rozgrzać masło, dodać mak, miód, cukier, podgrzewać na małym ogniu, dodać jajka, bakalie, p[owidła i olejek, 5. ciasto wyjąć z zamrażalnika, zetrzeć na grubej tarce do formy, lekko ubić na spodzie, na ciasto wyłozyć masę makową, wyrównać, piec ok 50 min w 180 st, 6. polać polewą czekoladową, smacznego