Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki do zrobienia i bardzo smaczny makowiec
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4682
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4140
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4682
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4140
Składniki
ciasto: jajka ubić z cukrem następnie dodać miękką margarynę, olej i pozostałe składniki. Ciasto dobrze wymieszać mikserem będzie dość gęste ale takie właśnie ma być.
masa makowa: masę makową wyjąć z puszki dodać, bakalie i ubitą pianę z białek delikatnie wymieszać.
ciasto wylać na dużą blachę (25x36cm) na wierzch wyłożyć masę makową. Ja dodatkowo po wyłożeniu masy przemieszałam widelcem żeby były esey floresy ale nie jest to konieczne. Piec około 50-60 min w 160 st.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem bądź polać lukrem