Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec w wersji fit
Z mąki, oleju, żółtka, ksylitolu i proszku do pieczenia ugnieć ciasto – dodaj trochę wody, jeśli nie będzie chciało się wyrobić. Owiń folią i włóż do lodówki na godzinę. W tym czasie przygotuj masę budyniowo makową. Przygotuj budyń z dodatkiem ksylitolu tak, jak to opisano na opakowaniu budyniu. Pamiętaj, że musisz dodać mniejszą ilość mleka – 400 ml. Do ciepłej masy budyniowej dodaj mak i kilka kropel ekstraktu migdałowego. Dokładnie wymieszaj. Wyjmij ciasto z lodówki i wyłóż na spodzie formy keksówki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10-15 minut. Wyjmij ciasto z piekarnika wyłóż na nie masę budyniową i piecz kolejne 30-40 minut.
W sklepie dostaniemy całą gamę różnych mas makowych, ale...żadna nigdy nie za...
Odsłon: 28369
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 39
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 68
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 422
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 103
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 39
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 68
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 422
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 103
Składniki
Z mąki, oleju, żółtka, ksylitolu i proszku do pieczenia ugnieć ciasto – dodaj trochę wody, jeśli nie będzie chciało się wyrobić. Owiń folią i włóż do lodówki na godzinę. W tym czasie przygotuj masę budyniowo makową. Przygotuj budyń z dodatkiem ksylitolu tak, jak to opisano na opakowaniu budyniu. Pamiętaj, że musisz dodać mniejszą ilość mleka – 400 ml. Do ciepłej masy budyniowej dodaj mak i kilka kropel ekstraktu migdałowego. Dokładnie wymieszaj. Wyjmij ciasto z lodówki i wyłóż na spodzie formy keksówki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10-15 minut. Wyjmij ciasto z piekarnika wyłóż na nie masę budyniową i piecz kolejne 30-40 minut.
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 144
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 134