Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszne ciacho gdy zostają nam białka
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5253
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 67
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5253
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 67
Składniki
Margarynę roztapiamy i odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę przesiewamy i łączymy z proszkiem do pieczenia. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie wsypujemy cukier cały czas miksując. Dosypujemy najpierw mąkę, następnie mak - delikatnie mieszając łyżką - by piana nie opadła! Na koniec wlewamy margarynę i znów mieszamy. Gotową masę wlewamy do formy - u mnie forma na babkę. Pieczemy ok 50 minut w temperaturze 180stopni. Ciasto trzymamy w piekarniku do ostygnięcia.