Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszne ciacho gdy zostają nam białka
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 41
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 41
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Składniki
Margarynę roztapiamy i odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę przesiewamy i łączymy z proszkiem do pieczenia. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie wsypujemy cukier cały czas miksując. Dosypujemy najpierw mąkę, następnie mak - delikatnie mieszając łyżką - by piana nie opadła! Na koniec wlewamy margarynę i znów mieszamy. Gotową masę wlewamy do formy - u mnie forma na babkę. Pieczemy ok 50 minut w temperaturze 180stopni. Ciasto trzymamy w piekarniku do ostygnięcia.