Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszne ciacho gdy zostają nam białka
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 431
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2201
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38651
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 431
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2201
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38651
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Składniki
Margarynę roztapiamy i odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę przesiewamy i łączymy z proszkiem do pieczenia. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie wsypujemy cukier cały czas miksując. Dosypujemy najpierw mąkę, następnie mak - delikatnie mieszając łyżką - by piana nie opadła! Na koniec wlewamy margarynę i znów mieszamy. Gotową masę wlewamy do formy - u mnie forma na babkę. Pieczemy ok 50 minut w temperaturze 180stopni. Ciasto trzymamy w piekarniku do ostygnięcia.