Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Składniki
Margarynę, masę kajmakową i gorzką czekoladę umieścić w rondelku i postawić na małym ogniu. Mieszać aż składniki się rozpuszczą i połączą. Przestudzić. Małą foremkę ( moja 10 x 20 cm) wyłożyć folią spożywczą. Na dno wylać trochę masy i ułożyć solone paluszki. Ponownie masa i ponownie paluszki, aż do wyczerpania składników. Zawinąć folię i wstawić do lodówki albo do zamrażarki, jeśli chcemy przyspieszyć proces tężenia. Po schłodzeni, zdjąć folię i pokroić na kawałki. Smacznego.