Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 237
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 237
Składniki
Margarynę, masę kajmakową i gorzką czekoladę umieścić w rondelku i postawić na małym ogniu. Mieszać aż składniki się rozpuszczą i połączą. Przestudzić. Małą foremkę ( moja 10 x 20 cm) wyłożyć folią spożywczą. Na dno wylać trochę masy i ułożyć solone paluszki. Ponownie masa i ponownie paluszki, aż do wyczerpania składników. Zawinąć folię i wstawić do lodówki albo do zamrażarki, jeśli chcemy przyspieszyć proces tężenia. Po schłodzeni, zdjąć folię i pokroić na kawałki. Smacznego.