Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28795
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 299
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28795
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 299
Składniki
Margarynę, masę kajmakową i gorzką czekoladę umieścić w rondelku i postawić na małym ogniu. Mieszać aż składniki się rozpuszczą i połączą. Przestudzić. Małą foremkę ( moja 10 x 20 cm) wyłożyć folią spożywczą. Na dno wylać trochę masy i ułożyć solone paluszki. Ponownie masa i ponownie paluszki, aż do wyczerpania składników. Zawinąć folię i wstawić do lodówki albo do zamrażarki, jeśli chcemy przyspieszyć proces tężenia. Po schłodzeni, zdjąć folię i pokroić na kawałki. Smacznego.