Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto lekko kwaskowe w upalne dni bardzo smakuje moim domownikom zamiast malin można użyć np.bananów
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24754
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 70
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24754
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 70
Składniki
Część malin odkładamy do dekoracji.Dno tortownicy wykładamy biszkoptami(można upiec biszkopt).Ucieramy masę z margaryny,żółtek i cukru pudru(1 szkl) na końcu dodajemy maliny i wszystko razem ucieramy.Powstała masę wykładamy na biszkopty
Galaretkę jasną rozpuszczamy w szkl.gorącej wody studzimy.Ubijamy na sztywno 3 białka z 3 łyżkami cukru pudru dodając stopniowo tężejącą galaretkę wylewamy na mase malinową
Po ścięciu na wierzchu układamy maliny i zalewamy galaretką czerwoną