Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto lekko kwaskowe w upalne dni bardzo smakuje moim domownikom zamiast malin można użyć np.bananów
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1296
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 806
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1421
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1296
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 806
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1421
Składniki
Część malin odkładamy do dekoracji.Dno tortownicy wykładamy biszkoptami(można upiec biszkopt).Ucieramy masę z margaryny,żółtek i cukru pudru(1 szkl) na końcu dodajemy maliny i wszystko razem ucieramy.Powstała masę wykładamy na biszkopty
Galaretkę jasną rozpuszczamy w szkl.gorącej wody studzimy.Ubijamy na sztywno 3 białka z 3 łyżkami cukru pudru dodając stopniowo tężejącą galaretkę wylewamy na mase malinową
Po ścięciu na wierzchu układamy maliny i zalewamy galaretką czerwoną