Do góry

Desery Przepis na:

Malinowa tapioka z granatem

Malinowa tapioka z granatem

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 12

Dodano:

Odsłon: 104

Jest to bardzo prosty deser z tapioki. Z pewnością docenia go osoby dbające o linie. Deser jest zarówno delikatny i aksamitny z odrobiną chrupkości dzięki owocom granatu.

Składniki

  • 2 granaty
  • 130 g mrożonych malin
  • 145 g tapioki duże kulki
  • 1 łyżka cukru lub słodzika
  • 2 puszki mleka kokosowego
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Malinowa tapioka z granatem

Przygotowanie

  1. Do garnka dajemy mleko kokosowe, tapiokę, cukier oraz zmiksowane w blenderze maliny. Odstawiamy wszystko do namoczenia na około 2 h.

  2. Po tym czasie całość zagotowujemy na małym ogniu ciągle mieszając, aby kuleczki urosły, zgęstniały i dostały przeźroczystego koloru.

  3. Nakładamy do jeszcze ciepłe. Odstawiamy do przestudzenia i posypujemy granatem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń