Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo prosty deser z tapioki. Z pewnością docenia go osoby dbające o linie. Deser jest zarówno delikatny i aksamitny z odrobiną chrupkości dzięki owocom granatu.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 498
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5348
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3464
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 498
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5348
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3464
Składniki
Do garnka dajemy mleko kokosowe, tapiokę, cukier oraz zmiksowane w blenderze maliny. Odstawiamy wszystko do namoczenia na około 2 h.
Po tym czasie całość zagotowujemy na małym ogniu ciągle mieszając, aby kuleczki urosły, zgęstniały i dostały przeźroczystego koloru.
Nakładamy do jeszcze ciepłe. Odstawiamy do przestudzenia i posypujemy granatem.