Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo prosty deser z tapioki. Z pewnością docenia go osoby dbające o linie. Deser jest zarówno delikatny i aksamitny z odrobiną chrupkości dzięki owocom granatu.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3168
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 567
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2305
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3168
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 567
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2305
Składniki
Do garnka dajemy mleko kokosowe, tapiokę, cukier oraz zmiksowane w blenderze maliny. Odstawiamy wszystko do namoczenia na około 2 h.
Po tym czasie całość zagotowujemy na małym ogniu ciągle mieszając, aby kuleczki urosły, zgęstniały i dostały przeźroczystego koloru.
Nakładamy do jeszcze ciepłe. Odstawiamy do przestudzenia i posypujemy granatem.