Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo prosty deser z tapioki. Z pewnością docenia go osoby dbające o linie. Deser jest zarówno delikatny i aksamitny z odrobiną chrupkości dzięki owocom granatu.
Pyszne i puszyste ciasto ze śliwkami
Odsłon: 410
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3140
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 192
Pyszne i puszyste ciasto ze śliwkami
Odsłon: 410
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3140
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 192
Składniki
Do garnka dajemy mleko kokosowe, tapiokę, cukier oraz zmiksowane w blenderze maliny. Odstawiamy wszystko do namoczenia na około 2 h.
Po tym czasie całość zagotowujemy na małym ogniu ciągle mieszając, aby kuleczki urosły, zgęstniały i dostały przeźroczystego koloru.
Nakładamy do jeszcze ciepłe. Odstawiamy do przestudzenia i posypujemy granatem.