Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo prosty deser z tapioki. Z pewnością docenia go osoby dbające o linie. Deser jest zarówno delikatny i aksamitny z odrobiną chrupkości dzięki owocom granatu.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1147
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 170
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 232
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1147
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 170
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 232
Składniki
Do garnka dajemy mleko kokosowe, tapiokę, cukier oraz zmiksowane w blenderze maliny. Odstawiamy wszystko do namoczenia na około 2 h.
Po tym czasie całość zagotowujemy na małym ogniu ciągle mieszając, aby kuleczki urosły, zgęstniały i dostały przeźroczystego koloru.
Nakładamy do jeszcze ciepłe. Odstawiamy do przestudzenia i posypujemy granatem.