Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi ze strony mojewypieki. Połączenie sera, herbatników i malin (w oryginalnym przepisie truskawek) jest niewiarygodnie pyszne. Musi być dobrze schłodzony, więc trzeba przygotować go kilka godzin przed podaniem.
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 333
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 333
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Herbatniki przełożyć do woreczka, zawiązać i za pomocą wałka lub innego użycia siły pokruszyć.
Maliny wrzucić do garnka, lekko rozgnieść dodać mąkę, cukier i sok z cytryny i zagotować do zgęstnienia. Przestudzić.
Ser biały wymieszać z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jogurtem greckim.
Warstwami układać herbatniki, maliny i ser. Kolejność nie robi tu większej różnicy. Pucharki odstawić do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny. Przed podaniem udekorować resztą owoców.