Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi ze strony mojewypieki. Połączenie sera, herbatników i malin (w oryginalnym przepisie truskawek) jest niewiarygodnie pyszne. Musi być dobrze schłodzony, więc trzeba przygotować go kilka godzin przed podaniem.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1575
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1575
Składniki
Herbatniki przełożyć do woreczka, zawiązać i za pomocą wałka lub innego użycia siły pokruszyć.
Maliny wrzucić do garnka, lekko rozgnieść dodać mąkę, cukier i sok z cytryny i zagotować do zgęstnienia. Przestudzić.
Ser biały wymieszać z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jogurtem greckim.
Warstwami układać herbatniki, maliny i ser. Kolejność nie robi tu większej różnicy. Pucharki odstawić do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny. Przed podaniem udekorować resztą owoców.