Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W internecie krąży mnóstwo sposobów na to ciasto. Ja postanowiłam zrobić je troszkę po swojemu. Zamiast spodu na biszkopcie, upiekłam kruche ciasto, a do ubitych białek dodałam budyń śmietankowy - zupełnie jak w cieście z rabarbarem i bezą. Zapraszam Was do wypróbowania tego przepisu!!!
Wykonanie spodu:
Z mąki, masła, żółtek, cukru pudru i proszku do pieczenia zagnieść ciasto, wyłożyć je na blasze wyścielonej pergaminem. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni. Piec do zarumienienia (ok. 25-30 minut). Przestudzić.
Spód z galaretką:
Galaretki malinowe rozpuścić, przestudzić, wsypać maliny, przemieszać. Całość wylać na spód ciasta, wyrównać, wstawić do lodówki na godzinę (w przypadku mrożonych malin należy działać szybko, żeby galaretka nie stężała przed wyłożeniem jej na blasze).
Warstwa śmietanowa:
Śmietankę wlać do misy miksera, dodać cukier puder, śmietan-fixy i mascarpone. Całość ubić na sztywną masę, wyłożyć ją na galaretce i wstawić do lodówki.
Warstwa z bezą:
Z 3 białek ubić pianę, powoli dodawać cukier, ciągle ubijając. Na koniec wsypać budyń, delikatnie przemieszać. Na pergaminie odrysować kontury blachy i w ich obrębie wyłożyć gotową pianę, posypać ją płatkami migdałów. Bezę piec 1 godzinę i 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 140 stopni (do zarumienienia), przestudzić i ułożyć na masie. Trzymać w lodówce.
Propozycja na prosty i szybki w przygotowaniu deser lodowo - budyniowy. Przek...
Odsłon: 559
Ten efektowny i bardzo smaczny przekładaniec z porzeczkami to najprawdziwszy...
Odsłon: 30832
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 77
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1804
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 187
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 52
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 98
Nie macie pomysłu, jak wykorzystać cukinię w kuchni? Przygotujcie z niej smac...
Odsłon: 147
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 77
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1804
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 187
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 52
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 98
Nie macie pomysłu, jak wykorzystać cukinię w kuchni? Przygotujcie z niej smac...
Odsłon: 147
Składniki
Wykonanie spodu: Z mąki, masła, żółtek, cukru pudru i proszku do pieczenia zagnieść ciasto, wyłożyć je na blasze wyścielonej pergaminem. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni. Piec do zarumienienia (ok. 25-30 minut). Przestudzić.
Spód z galaretką: Galaretki malinowe rozpuścić, przestudzić, wsypać maliny, przemieszać. Całość wylać na spód ciasta, wyrównać, wstawić do lodówki na godzinę (w przypadku mrożonych malin należy działać szybko, żeby galaretka nie stężała przed wyłożeniem jej na blasze).
Warstwa śmietanowa: Śmietankę wlać do misy miksera, dodać cukier puder, śmietan-fixy i mascarpone. Całość ubić na sztywną masę, wyłożyć ją na galaretce i wstawić do lodówki.
Warstwa z bezą: Z 3 białek ubić pianę, powoli dodawać cukier, ciągle ubijając. Na koniec wsypać budyń, delikatnie przemieszać. Na pergaminie odrysować kontury blachy i w ich obrębie wyłożyć gotową pianę, posypać ją płatkami migdałów. Bezę piec 1 godzinę i 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 140 stopni (do zarumienienia), przestudzić i ułożyć na masie. Trzymać w lodówce.
Przepisy Desery
Desery
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Desery
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Desery
Odrywane bułki drożdzowe z wiśniami
Desery
Ciasto przekładaniec
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 77
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Naszła was ochota na coś słodkiego, ale nie chcecie tracić czasu na robienie...
Odsłon: 132