Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małpi Gaj - ciasto bananowe z polewą na bazie masła orzechowego to proste ciasto, które jest niesamowicie wilgotne dzięki tłuczonym bananom. Choć samo ciasto jest bardzo słodkie, to świetnie równoważy je masło orzechowe, dodając nutę słoności i wyrazistości.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1476
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231855
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1476
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231855
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5008
Składniki
Przygotuj ciasto. W misce utrzyj ze sobą masło z cukrem pudrem na delikatny puch. Dodawaj po jednym jajku, za każdym razem dobrze mieszając do połączenia składników. Banany rozgnieć widelcem i dodaj do masy razem z ekstraktem waniliowym. Wymieszaj do połączenia składników. W osobnej misce wymieszaj ze sobą przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Dodawaj małymi partiami do masy jajecznej na zmianę ze śmietaną. Zakończ mąką. Formę do babki z kominem o średnicy 25 cm posmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Wlej do niej przygotowane ciasto. Piecz je przez 50 minut w temperaturze 180 st. Celsjusza lub do suchego patyczka. Wyjmij i ostudź.
Przygotuj polewę. W misce utrzyj ze sobą masło orzechowe, syrop klonowy i ekstrakt waniliowy. Dodaj powoli cukier puder, a na koniec dodaj śmietanę. Wylej na zimne już ciasto.
Małpi gaj - ciasto bananowe z polewą na bazie masła orzechowego - udekoruj orzeszkami ziemnymi i chipsami bananowymi. Podawaj po schłodzeniu w lodówce i zastygnięciu polewy.