Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne orzezwiające tiramisu z mango. Idealne na upalne dni.
Pałki z kurczaka w aromatycznej marynacie to doskonałe danie, które zachwyci...
Odsłon: 328
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 166
Pałki z kurczaka w aromatycznej marynacie to doskonałe danie, które zachwyci...
Odsłon: 328
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 166
Składniki
Zblendowane mango oraz jabłka mieszamy razem z likierem kokosowym. Biszkoptami wykładamy dno formy i wylewamy na nie połowę masy owocowej. Śmietankę kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem i mieszamy z serkiem mascarpone oraz pokrojonym na mniejsze kawałki mango. Połowe kremu wykładamy do formy i posypujemy wiórkami kokosowymi, przykrywamy kolejną warstwą biszkoptów. Na biszkopty wylewamy resztę masy owocowej i wykładamy resztę kremu. Wierzch posypujemy resztą wiórków kokosowych. Tak przygotowane tiramisu wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.