Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne orzezwiające tiramisu z mango. Idealne na upalne dni.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 98
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 158
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2564
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 98
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 158
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2564
Składniki
Zblendowane mango oraz jabłka mieszamy razem z likierem kokosowym. Biszkoptami wykładamy dno formy i wylewamy na nie połowę masy owocowej. Śmietankę kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem i mieszamy z serkiem mascarpone oraz pokrojonym na mniejsze kawałki mango. Połowe kremu wykładamy do formy i posypujemy wiórkami kokosowymi, przykrywamy kolejną warstwą biszkoptów. Na biszkopty wylewamy resztę masy owocowej i wykładamy resztę kremu. Wierzch posypujemy resztą wiórków kokosowych. Tak przygotowane tiramisu wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.