Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3866
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3846
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 785
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3866
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3846
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 785
Składniki
Brytfannę wysmarować margaryna i ułożyć herbatniki ( ewentualnie herbatniki ułożyć na papierze ) Do garnka wlać mleko i wrzucić margarynę wsypać cukier i cukier waniliowy oraz wiórki kokosowe i kakao. Doprawić do odpowiedniej słodkości.
Tuż przed zagotowaniem mleka wsypać mannę cały czas mieszając aby nie zrobiły się grudki poczym wylać zawartość na brytfannę z herbatnikami.
Wrzucić pokrojonego banana i rodzynki i wgnieść w masę, całość przykryć herbatnikami ( jak masa jest ciepła) po wystygnięciu całość polać polewa i gotowe. Można zrobić ciasto bez kakao, banana, rodzynek i wiórków kokosowych czy polewy, ale mi najbardziej smakuje taka wersja,proporcje cukru można zmienić wedle własnego uznania, należy pamiętać, że polewa zmienia smak całego ciasta.