Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457450
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1380
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2208
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 558
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457450
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1380
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2208
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 558
Składniki
Brytfannę wysmarować margaryna i ułożyć herbatniki ( ewentualnie herbatniki ułożyć na papierze ) Do garnka wlać mleko i wrzucić margarynę wsypać cukier i cukier waniliowy oraz wiórki kokosowe i kakao. Doprawić do odpowiedniej słodkości.
Tuż przed zagotowaniem mleka wsypać mannę cały czas mieszając aby nie zrobiły się grudki poczym wylać zawartość na brytfannę z herbatnikami.
Wrzucić pokrojonego banana i rodzynki i wgnieść w masę, całość przykryć herbatnikami ( jak masa jest ciepła) po wystygnięciu całość polać polewa i gotowe. Można zrobić ciasto bez kakao, banana, rodzynek i wiórków kokosowych czy polewy, ale mi najbardziej smakuje taka wersja,proporcje cukru można zmienić wedle własnego uznania, należy pamiętać, że polewa zmienia smak całego ciasta.