Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5453
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 964
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5098
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1388
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5453
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 964
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5098
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1388
Składniki
Biszkopt; Z 7 jaj, 12łyżek mąki, 14 łyżek cukru i proszku do pieczenia upiec biszkopt.. Po upieczeniu i ostygnięciu przeciąć wzdłuż na dwie części..
Masa MilkyWay wg przepisu na ciasto ze smakera o nazwie ''''Milkiłej"; 1szk. mleka zagotować, w jednej połowie gorącego mleka rozpuścić batoniki, a w drugiej 2łyżki żelatyny. Ubić śmietanę (o,5l), dodać 3łyżeczki cukru pudru, rozpuszczoną żelatynę i batoniki (również rozpuszczone). Wszystko razem wymieszać i odstawić na moment do lodówki, by masa nieco stężała. Na spód ułożyć 1część biszkoptu, następnie masę MilkyWay i 2część biszkoptu. Włożyć do lodówki.
Masa z serka mascarpone; Oddzielić żółtka od białek. Żółtka z cukrem ucierać do uzyskania białej masy. Delikatnie wymieszać z Mascarpone, dodać ubite białka. Masę rozsmarować po biszkopcie.
Na wierzch ciasta ułożyć banany pokrojone w plasterki. Włożyć do lodówki.
W rondelku rozpuścić 2 czekolady robiąc to tak, aby nie doprowadzić do zagotowania. W 1/3 szk. gorącej wody rozpuścić 1 łyżkę żelatyny, wymieszać z czekoladą, poczekać aż nieco ostygnie i rozprowadzić po warstwie bananowej. Można dla dekoracji posypać wiórkami kokosowymi.. Placek włożyć do lodówki najlepiej na noc i gotowe:))