Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka mają słodki maślany smak, po dodaniu kakao mogą być w wersji czekoladowej. Z jednej porcji ciastek wychodzi naprawdę sporo.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12458
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1406
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13434
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5677
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12458
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1406
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13434
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5677
Składniki
Wymieszać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Utrzeć masło z cukrem, dodać jajko i pastę waniliową, dobrze wymieszać. Dodać mieszankę z mąką, zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Piekarnik nagrzać do 180C. Ciasto rozwałkować i wyciąć ciasteczka. Piec ok. 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika schłodzić na kratce. *Jeśli ciasteczka mają być czekoladowe do mąki należy dodać 2 łyżki kakao w proszku.