Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka mają słodki maślany smak, po dodaniu kakao mogą być w wersji czekoladowej. Z jednej porcji ciastek wychodzi naprawdę sporo.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15164
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4062
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8940
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15164
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4062
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8940
Składniki
Wymieszać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Utrzeć masło z cukrem, dodać jajko i pastę waniliową, dobrze wymieszać. Dodać mieszankę z mąką, zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Piekarnik nagrzać do 180C. Ciasto rozwałkować i wyciąć ciasteczka. Piec ok. 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika schłodzić na kratce. *Jeśli ciasteczka mają być czekoladowe do mąki należy dodać 2 łyżki kakao w proszku.