Do góry

Desery Przepis na:

Maślankowe ciasto z rabarbarem i białą czekoladą

Maślankowe ciasto z rabarbarem i białą czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3655

Dodano:

Odsłon: 20764

Ciężkie i wilgotne. Kwaśny rabarbar i biała czekolada to połączenie idealne. Polecam.

Składniki

  • mąka- 2,5 szklanki
  • maślanka- 1 szklanka
  • cukier- 1 szklanka
  • olej- 0,5 szklanki
  • jajka- 3 szt.
  • biała czekolada- 20 dag
  • proszek do pieczenia- 3 płaskie łyżeczki
  • rabarbar obrany i pokrojony w kostkę- 2 szklanki
  • kruszonka
  • cukier- 6 łyżek
  • mąka- 10 łyżek
  • masło- 12 dag
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Maślankowe ciasto z rabarbarem i białą czekoladą

Przygotowanie

  1. Czekoladę posiekaj. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i czekoladę wymieszaj. W drugim naczyniu maślankę połącz z olejem i jajkami. Składniki z obu naczyń wymieszaj. Blaszkę o wymiarach 26x20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wyłóż ciasto. Ciasto przykryj rabarbarem. Składniki na kruszonkę zagnieć do czasu utworzenia się grudek. Ciasto posyp kruszonką. Piecz w 180 stopniach C przez ok. 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jola10 25 maja 2017 Proste i szybkie ciasto, wygląda apetycznie, na pewno wypróbuję. Czy ta czekolada ma być pokrojona drobniutko czy większe kawałki? Rozpuszcza się w cieście czy pozostają kawałeczki ? Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń