Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę matcha.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13097
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2480
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3611
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4508
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13097
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2480
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3611
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4508
Składniki
Miękkie masło zmiksuj z pastą pistacjową, następnie dodaj cukier i utrzyj razem na puch. Dodaj cukier brązowy i wanilię i dalej ucieraj. Wbij jajko i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Przesiej mąkę, proszek, matcha i delikatnie wymieszaj. Dodaj posiekane orzechy. Połącz ze sobą składniki.
Ciasto schłódź w lodówce przez co najmniej 30 minut a następnie rozgrzej piekarnik do 175 st. Celsjusza.
Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia lub użyj specjalnej maty do pieczenia ( polecam!). Za pomocą łyżki do lodów nabieraj porcje ciasta pozostawiając kilkucentymetrowe odstępy między ciastkami.
Piec przez 15-18 minut
Po upieczeniu i wystudzeniu na kratce ciastek oblej rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą gorzką lub białą.