Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę matcha.
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1087
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 440
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 450
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1087
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 440
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 450
Składniki
Miękkie masło zmiksuj z pastą pistacjową, następnie dodaj cukier i utrzyj razem na puch. Dodaj cukier brązowy i wanilię i dalej ucieraj. Wbij jajko i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Przesiej mąkę, proszek, matcha i delikatnie wymieszaj. Dodaj posiekane orzechy. Połącz ze sobą składniki.
Ciasto schłódź w lodówce przez co najmniej 30 minut a następnie rozgrzej piekarnik do 175 st. Celsjusza.
Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia lub użyj specjalnej maty do pieczenia ( polecam!). Za pomocą łyżki do lodów nabieraj porcje ciasta pozostawiając kilkucentymetrowe odstępy między ciastkami.
Piec przez 15-18 minut
Po upieczeniu i wystudzeniu na kratce ciastek oblej rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą gorzką lub białą.