Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...pyszne ciasto bez pieczenia robi się je błyskawicznie w sumie nie wiem czy przypomina batonika bo nigdy takiego nie jadłam; ale ciasto bardzo nam posmakowało. Przepis na dużą blachę 25x35cm
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 356
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3843
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1326
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 356
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3843
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1326
Składniki
żelatynę zalewamy gorącą wodą, mieszamy dokładnie by się rozpuściła i odstawiamy do wystudzenia.
dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy. Gdy śmietana zacznie gęstnieć, dodajemy cukier puder oraz mascarpone; miksujemy do zgęstnienia. Na koniec dodajemy ostudzoną żelatynę; miksujemy chwilę na najwyższych obrotach by żelatyna dobrze się rozprowadziła w kremie.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy pierwszą warstwę herbatników maczanych w mleku. Na pierwszą warstwę herbatników wykładamy pół kremu, wyrównujemy; układamy drugą warstwę herbatników maczanych w mleku. Na nie wykładamy masę kajmakową dajemy trzecią warstwę herbatników maczanych w mleku. Na nie dajemy resztę kremu, wyrównujemy i dajemy czwartą warstwę herbatników maczanych w mleku.
Ciasto wstawiamy na ok 30 minut do lodówki. Po tym czasie robimy polewę. Masło należy stopić i dodać resztę składników dokładnie wymieszać. Polewą pokrywamy górę ciasta, posypujemy posiekanymi orzechami laskowymi. Gotowe ciasto powinno postać w lodówce najlepiej całą noc.