Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć fantastycznie przybranego, bajecznego, mega słodkiego mazurka. Ten jest naprawdę bardzo pyszny!
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5279
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2418
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5279
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2418
Składniki
Jaja ubić z cukrem na pulchną masę. Zmieszać z pokrojonymi morelami, zmielonymi orzechami, rodzynkami, mieszanką keksową oraz z utartymi, przesianymi biszkoptami. Dodać sok z cytryny i kilka kropli olejku, całość wymieszać. Blaszkę o wymiarach około 20 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie masę, wyrównać. Piec w 170 stopniach, 30-35minut. Po czym ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić. Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto polać ciepła polewą i udekorować bakaliami.