Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć fantastycznie przybranego, bajecznego, mega słodkiego mazurka. Ten jest naprawdę bardzo pyszny!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11359
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1215
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11897
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1872
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11359
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1215
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11897
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1872
Składniki
Jaja ubić z cukrem na pulchną masę. Zmieszać z pokrojonymi morelami, zmielonymi orzechami, rodzynkami, mieszanką keksową oraz z utartymi, przesianymi biszkoptami. Dodać sok z cytryny i kilka kropli olejku, całość wymieszać. Blaszkę o wymiarach około 20 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie masę, wyrównać. Piec w 170 stopniach, 30-35minut. Po czym ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić. Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto polać ciepła polewą i udekorować bakaliami.