Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć fantastycznie przybranego, bajecznego, mega słodkiego mazurka. Ten jest naprawdę bardzo pyszny!
Składniki
Jaja ubić z cukrem na pulchną masę. Zmieszać z pokrojonymi morelami, zmielonymi orzechami, rodzynkami, mieszanką keksową oraz z utartymi, przesianymi biszkoptami. Dodać sok z cytryny i kilka kropli olejku, całość wymieszać. Blaszkę o wymiarach około 20 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie masę, wyrównać. Piec w 170 stopniach, 30-35minut. Po czym ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić. Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto polać ciepła polewą i udekorować bakaliami.
Przepisy Desery
Desery
Tort śmietankowy z truskawkami
Desery
Tort bezowy z białą czekoladą
Desery
Blok czekoladowy według Ewy Wachowicz
Desery
Babka drożdżowa z rodzynkami
Tort śmietankowy z truskawkami
Tort robiłem poza sezonem, dlatego do nadzienia użyłem mrożonych truskawek i...
Odsłon: 68
Tort bezowy z białą czekoladą
Bezy zazwyczaj robię z zamrożonych białek. Zostają mi one głównie po pieczeni...
Odsłon: 71