Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć fantastycznie przybranego, bajecznego, mega słodkiego mazurka. Ten jest naprawdę bardzo pyszny!
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 120
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 28
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 128
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 493
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 3965
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 120
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 28
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 128
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 493
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 3965
Składniki
Jaja ubić z cukrem na pulchną masę. Zmieszać z pokrojonymi morelami, zmielonymi orzechami, rodzynkami, mieszanką keksową oraz z utartymi, przesianymi biszkoptami. Dodać sok z cytryny i kilka kropli olejku, całość wymieszać. Blaszkę o wymiarach około 20 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie masę, wyrównać. Piec w 170 stopniach, 30-35minut. Po czym ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić. Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto polać ciepła polewą i udekorować bakaliami.