Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To łatwy mazurek, bez pieczenia. Z wykorzystaniem wafli. Ozdobą są kwiatki z masy cukrowej.
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 97
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 194
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 205
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 97
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 194
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 205
Składniki
Masło roślinne utrzeć i dodawać stopniowo krem nutella oraz kakao. Wafel ułożyć w blaszce/ w foremce i posmarować połową musu brzoskwiniowego. Przykryć waflem i wyłożyć cały krem czekoladowy. Kolejny wafel i mus brzoskwiniowy. Przykryć wafelkiem i polać przestudzoną polewą czekoladową. Wstawić do lodówki. Polewa czekoladowa: W rondelku rozpuścić masło z cukrem, z woda i kakao. Podgrzewać, mieszać aż powstanie lśniąca masą. Masa cukrowa: Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Dodać glukozę i wymieszać. Dodawać stopniowo cukier puder i wyrabiać jak ciasto. Włożyć do woreczka foliowego , żeby masa nie obsychała. Odcinać po kawałku. Wałkować i wycinać np. kwiatki, listki przy pomocy foremek. Szczyptę barwnika zalać niewielka ilością wody. Przy pomocy pędzelka malować kwiatki, listki. Obsuszyć. Udekorować placek. Żeby zrobić żonkile wystarczy foremka gwiazdka. Ramiona gwiazdki trzeba ponagniatać np. ołówkiem. Środek kwiatka, to ,, czapeczka,, na ołówku.