Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek KNOPPERS, to połączenie tradycji z nowoczesnością. Symbolem Wielkanocy jest mazurek, który królował na stołach długo przed pojawieniem się knoppersa. Ten mazurek jest bez pieczenia, na waflach, na wzór wafelka z masą orzechową i mleczną.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 55
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 55
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Składniki
Na suchej patelni uprażyć orzechy i oczyścić ze skórek. Drobniutko posiekać, ale nie na pył. Masło utrzeć na pych. Dodawać stopniowo krem czekoladowy i ucierać. Dodać kakao oraz rozdrobnione orzechy laskowe. Wymieszać i masę wyłożyć na wafel i przykryć waflem. Docisnąć. W garnuszku rozpuścić masło z mlekiem i cukrem. Wystudzić. Stopniowo dodawać mleko w proszki i miksować. Gotową masę wyłożyć na wafel i przykryć waflem. Docisnąć. Wystudzić. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Wylać na wafel. Ładnie rozprowadzić. Udekorować orzechami laskowymi. Schłodzić. Smacznego.