Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny mazurek kokosowy, który świetnie sprawdzi się jako słodkość na wielkanocnym stole :)
Pasta kanapkowa z tofu jest śmiesznie prosta w przygotowaniu, a w smaku nie u...
Odsłon: 1035
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 382
Pasta kanapkowa z tofu jest śmiesznie prosta w przygotowaniu, a w smaku nie u...
Odsłon: 1035
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 382
Składniki
Ciasto: Składniki ciasta kruchego zagnieść (ręcznie lub w robocie). Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować cienko na prostokąt. Zrobić wyższy rant lub ulepić ozdobne boki. Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 30 minut.
Masa: Do rondla wlać śmietanę, dodać cukier, ekstrakt i wiórki kokosowe. Całość podgrzać na wolnym ogniu i gotować kilka minut do zgęstnienia. Gorącą masę kokosową wyłożyć na ciasto. Polewa: W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z mlekiem i masłem. Gorącą polewę wylać na masę kokosową. Mazurka ozdobić morelami, rodzynkami i wiórkami kokosowymi.