Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 227
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 897
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 227
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 897
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Składniki
1. Masa orzechowa - masło rozpuścić w rondelku. Dodać miód, cukier i orzechy i wszystko razem usmażyć. 2. Ciasto - mąkę posiekać z masłem. Dodać pozostałe składniki ( sodę i miód rozpuścić w 2 łyżeczkach letniego mleka ) i wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. 3. Jedną część rozwałkować do wielkości blaszki. Upiec - 180 stopni ok 20 minut. 4. Drugą część ciasta rozwałkować do wielkości blaszki i wyłożyć na wierzch masę orzechową ( może być gorąca ) Upiec - 180 stopni ok 20 min. 5. Krem - masło spienić i porcjami dodawać kajmak nadal miksując. 6. Gładki placek posmarować kremem. Przyłożyć plackiem z masą orzechową. Smacznego