Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały, maślany, jeden z niezastąpionych smaków Wielkanocy, zapraszam!
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 328
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 177
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 399
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1584
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 328
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 177
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 399
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1584
Składniki
250g masła, mąkę, cukier i jaja umieścić w misie i wyrabiać 20-25 minut za pomocą miksera (lub wersja dla siłaczy: 50 minut ucierać ręcznie). Formę o wymiarach około 36x24 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i wyrównać. Włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 150-155 stopni i piec mniej więcej godzinę.
Gdy ciasto ostygnie przygotować polewę Mleko zagotować, do gorącego dodać czekoladę w kawałkach, wymieszać do rozpuszczenia i dodać masło, mieszać aż otrzymamy jednolitą, błyszczącą polewę. Rozprowadzić na cieście, udekorować np. połówkami migdałów.