Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały, maślany, jeden z niezastąpionych smaków Wielkanocy, zapraszam!
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 100
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2741
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 795
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1011
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 100
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2741
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 795
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1011
Składniki
250g masła, mąkę, cukier i jaja umieścić w misie i wyrabiać 20-25 minut za pomocą miksera (lub wersja dla siłaczy: 50 minut ucierać ręcznie). Formę o wymiarach około 36x24 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i wyrównać. Włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 150-155 stopni i piec mniej więcej godzinę.
Gdy ciasto ostygnie przygotować polewę Mleko zagotować, do gorącego dodać czekoladę w kawałkach, wymieszać do rozpuszczenia i dodać masło, mieszać aż otrzymamy jednolitą, błyszczącą polewę. Rozprowadzić na cieście, udekorować np. połówkami migdałów.