Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny, kruchy i cudownie słodki mazurek z kajmakiem, niezastąpiony na wielkanocnym stole, zapraszam:)
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 418
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4486
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 327
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 436
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 418
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4486
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 327
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 436
Składniki
Z mąki, masła, cukru, jajka i ugotowanych żółtek przetartych przez sitko zagnieść ciasto, owinąć w folę spożywczą i włożyć do lodówki na minimum pół godziny.
Gdy ciasto się schłodzi mniej więcej 2/3 rozwałkować i wyłożyć nim formę prostokątną lub okrągłą, lub tak jak ja- uformować dowolny kształt. Z pozostałego ciasta ulepić wałeczek i dolepić do brzegów ciasta.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez około 20 minut. Na upieczone, schłodzone ciasto wyłożyć kajmak z puszki, udekorować wedle upodobań orzechami, owocami lub czekoladowymi jajkami.