Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty mazurek z dużą ilością gotowanych żółtek i mielonymi migdałami zamiast mąki w smaku przypomina biszkopt. Jest pyszny i wilgotny. Warto wypróbować przepis Marty Norkowskiej sprzed ponad 100 lat!
Idealna na różne okazje
Odsłon: 59
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 345
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 226
Idealna na różne okazje
Odsłon: 59
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 345
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 226
Składniki
Żółtka zetrzeć na tarce. Połączyć z migdałami, cukrem i jajkiem na jednolitą masę. Ciasto rozsmarować na opłatkach, przystroić migdałami, skórka pomarańczową i rodzynkami. Piec 30-40 minut w 160 stopniach.