Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
MICHASZKI, MICHAŁKI po mojemu.. smakiem mocno zbliżone do oryginału :-)
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 658
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1391
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25776
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 658
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1391
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25776
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Czekoladę mleczną połam na kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej. 2. Gdy czekolada się rozpuści przełóż ją wraz z pozostałymi składnikami (poza pokruszonym waflem) do robota kuchennego i zmiksuj do połączenia i powstania gładkiej masy. 3. Dodaj okruchy wafla i wymieszaj. 4. Przełóż do małej formy i umieścić w lodówce do stężenia. 5. Gdy masa stężeje pokrój nożem na kawałki wielkości cukierków Michaszków. 6. Ponownie schłodź. POLEWA CZEKOLADOWA: 1. Czekoladę razem z masłem rozpuść w kąpieli wodnej. 2. Gdy się rozpuści i powstanie aksamitny krem zanurz w nim pojedynczo cukierki i odkładaj na folię aluminiową do stężenia. 3. Dekorację Esy floresy wykonaj z czekolady deserowej (najpierw razem z masłem rozpuść w kąpieli wodnej). 4. Odstaw do stężenia. 5. Najszybciej czekolada zastygnie w lodówce. 6. Przechowuj w lodówce. 7. Smacznego.