Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
MICHASZKI, MICHAŁKI po mojemu.. smakiem mocno zbliżone do oryginału :-)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15617
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4694
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 367
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2892
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15617
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4694
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 367
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2892
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Czekoladę mleczną połam na kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej. 2. Gdy czekolada się rozpuści przełóż ją wraz z pozostałymi składnikami (poza pokruszonym waflem) do robota kuchennego i zmiksuj do połączenia i powstania gładkiej masy. 3. Dodaj okruchy wafla i wymieszaj. 4. Przełóż do małej formy i umieścić w lodówce do stężenia. 5. Gdy masa stężeje pokrój nożem na kawałki wielkości cukierków Michaszków. 6. Ponownie schłodź. POLEWA CZEKOLADOWA: 1. Czekoladę razem z masłem rozpuść w kąpieli wodnej. 2. Gdy się rozpuści i powstanie aksamitny krem zanurz w nim pojedynczo cukierki i odkładaj na folię aluminiową do stężenia. 3. Dekorację Esy floresy wykonaj z czekolady deserowej (najpierw razem z masłem rozpuść w kąpieli wodnej). 4. Odstaw do stężenia. 5. Najszybciej czekolada zastygnie w lodówce. 6. Przechowuj w lodówce. 7. Smacznego.