Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki to mój ulubiony sposób na wykorzystanie nadmiaru białek. Tym razem wypróbowałam nieco inny przepis niż zwykle - kokosanki wyszły wyjątkowo mięciutkie!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1973
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1651
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2684
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1973
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1651
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2684
Składniki
Masło z 70g cukru podgrzewamy. Kiedy się roztopi zdejmujemy z ognia i dodajemy kokos. Dokładnie mieszkamy. Studzimy. Białka ubijamy. Porcjami dodajemy pozostałe 40g cukru, a na końcu mąkę ziemniaczaną i ocet. Pianę z białek łączymy z kokosem. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy małą łyżeczką porcje masy. Pieczemy w 180 stopniach przez 16-18 minut. Zaraz po upieczeniu ciasteczka są miękkie z zewnątrz, ale po ostudzeniu robią się bardziej chrupiące.