Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki to mój ulubiony sposób na wykorzystanie nadmiaru białek. Tym razem wypróbowałam nieco inny przepis niż zwykle - kokosanki wyszły wyjątkowo mięciutkie!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25880
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3040
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25880
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3040
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Składniki
Masło z 70g cukru podgrzewamy. Kiedy się roztopi zdejmujemy z ognia i dodajemy kokos. Dokładnie mieszkamy. Studzimy. Białka ubijamy. Porcjami dodajemy pozostałe 40g cukru, a na końcu mąkę ziemniaczaną i ocet. Pianę z białek łączymy z kokosem. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy małą łyżeczką porcje masy. Pieczemy w 180 stopniach przez 16-18 minut. Zaraz po upieczeniu ciasteczka są miękkie z zewnątrz, ale po ostudzeniu robią się bardziej chrupiące.