Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny pomysł na wykorzystanie gotowanej kaszy jaglanej.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 714
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12505
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 714
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12505
Składniki
Śliwki zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na kilka godzin.
Ugotowaną w nieosolonej wodzie kaszę blendujemy z namoczonymi śliwkami blenderem ręcznym. Do masy dodajemy olej, wiórki kokosowe, erytrytol i przyprawy. Wilgotną dłonią wyrabiamy masę i formujemy z niej ciasteczka.
Gotowe przekąski układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 20-25 minut w 180 stopniach bez termoobiegu. Gotowe ciastka muszą całkowicie wystygnąć inaczej będą się rozpadać. Smacznego!