Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny pomysł na wykorzystanie gotowanej kaszy jaglanej.
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5048
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 602
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2303
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 164
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5048
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 602
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2303
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 164
Składniki
Śliwki zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na kilka godzin.
Ugotowaną w nieosolonej wodzie kaszę blendujemy z namoczonymi śliwkami blenderem ręcznym. Do masy dodajemy olej, wiórki kokosowe, erytrytol i przyprawy. Wilgotną dłonią wyrabiamy masę i formujemy z niej ciasteczka.
Gotowe przekąski układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 20-25 minut w 180 stopniach bez termoobiegu. Gotowe ciastka muszą całkowicie wystygnąć inaczej będą się rozpadać. Smacznego!