Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie, pyszne kulki z serkiem mascarpone, kawą i odrobinką alkoholu.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 592
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11902
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 592
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11902
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Kawę rozpuszczamy w 7 łyżkach gorącej wody, studzimy, do ostudzonej dodajemy alkohol. Do pokruszonych biszkoptów dolewamy kawę, mieszamy. Serek mascarpone mieszamy z cukrem pudrem i waniliowym, potem dodajemy do biszkoptów. Wszystko mieszamy.
Dłonie delikatnie zwilżamy wodą i z masy formujemy kulki. Każdą obtaczamy w kakao. Schładzamy minimum 1 godzinę.