Do góry

Desery Przepis na:

Miękkie Kulki Tiramisu

Miękkie Kulki Tiramisu

Autor:

Przepisów i artykułów: 832 Ocena: 17037

Dodano:

Odsłon: 5354

Miękkie, pyszne kulki z serkiem mascarpone, kawą i odrobinką alkoholu.

Składniki

  • połamane ciasto biszkoptowe, biszkopty 140 g
  • serek mascarpone 250 g
  • kawa rozpuszczalna lub inka 2 łyżki
  • cukier puder 1 łyżka
  • cukier waniliowy 3/4 opakowania
  • wódka orzechowa 2-3 łyżki
  • kakao do obtoczenia
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Miękkie Kulki Tiramisu

Przygotowanie

  1. Kawę rozpuszczamy w 7 łyżkach gorącej wody, studzimy, do ostudzonej dodajemy alkohol.
    Do pokruszonych biszkoptów dolewamy kawę, mieszamy.
    Serek mascarpone mieszamy z cukrem pudrem i waniliowym, potem dodajemy do biszkoptów.
    Wszystko mieszamy.

  2. Dłonie delikatnie zwilżamy wodą i z masy formujemy kulki.
    Każdą obtaczamy w kakao.
    Schładzamy minimum 1 godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 stycznia 2019 Pyszności, o takim smaku nie poleżą długo ;) Świetne kulki, można się rozkoszować i pewnie nie ma się dość, mniam :) Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń