Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 832 Ocena: 16528
Dodano: 02.07.2020
Odsłon: 1863
5-6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Około 28 ciasteczek.
Miętę opłukać, osuszyć i rozdrobnić.
Obie mąki mieszamy z pudrem i budyniem.
Dodajemy pokrojone w kostkę schłodzone masło i miętę.
Wszystko miksujemy na gładką masę lub zagniatamy.
Gotowe ciasto schładzamy 30 minut, następnie formujemy kulki wielkości malutkiego orzecha włoskiego, lub nawet mniejsze.
Kulki ciasta rozkładamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia.
Każdą kulkę spłaszczamy stemplem, podstawą kieliszka lub szklanką.
Wierzch możemy obłożyć kawałkami czekolady.
Ciasteczka pieczemy w 190 C około 25 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

SprytnaChochla 03 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Śliczne ciacha!U mnie też mięta obrodziła, ale na razie przerabiam ją głównie na mohito ;P Odpowiedzi: 1 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz