Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam serniki i brownies, uwielbiam też połączenie czekolady i mięty... ten placek, to połączenie idealne :-)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Składniki
Brownies: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Sypkie składniki przesiać do miski. W garnku rozpuścić masło, zdjąć z palnika, dodać połamaną w kostkę czekoladę, odstawić na 2 minuty i wymieszać do uzyskania jednolitego, gładkiego sosu, przestudzić. W drugiej misce roztrzepać rózgą jajka z jogurtem i cukrem. Dodać przestudzony sos czekoladowy i wymieszać rózgą. Następnie dodać suche składniki i dokładnie wymieszać do otrzymania gładkiej masy. Tortownicę (śr. 21 cm) wyłozyć papierem do pieczenia. Wyłozyć większość masy czekoladowej, wyrównać. Masa serowo-miętowa: Wszystkie składniki zmiksować tylko do połączenia. Na masę brownies wyłożyć masę serowo-miętową. Na górę w odstępach wyłożyć pozostałą masę czekoladową. Masy wymieszać patyczkiem, tworząc "esy-floresy". Piec w temperaturze 175ºC przez około 30 - 40 minut., Wystudzić.
Smacznego :-) P.s. Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki