Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia o miętowym smaku i zapachu. Lekkie jak piórko,a przy tym bardzo smaczne:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1628
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3038
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1119
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1905
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1628
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3038
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1119
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1905
Składniki
Tortownicę 25/25cm wyścielić folią aluminiową. Spód wyłożyć herbatnikami. Na herbatnikach rozsmarować dżem wiśniowy. Śmietankę zmiksować ,dodać do serka mascarpone,można dodać cukier puder,ja nie dawałam,krem jest wystarczająco słodki po dodaniu likieru miętowego. Dodać 2 śmietan fixy w celu zagęszczenia kremu,jeśli krem jest zbyt luźny można dodać jeszcze jeden śmietan fix. Na dżemie rozsmarować połowę kremu,wierzch wyłożyć bananami pokrojonymi w talarki.. Na banany dać herbatniki i drugą połowę kremu. Na krem dać ostatnią warstwę herbatników. Śnieżkę ubić i wyłożyć na wierzch.
Smacznego życzę!