Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia o miętowym smaku i zapachu. Lekkie jak piórko,a przy tym bardzo smaczne:)
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 443
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 169
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 443
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 169
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Składniki
Tortownicę 25/25cm wyścielić folią aluminiową. Spód wyłożyć herbatnikami. Na herbatnikach rozsmarować dżem wiśniowy. Śmietankę zmiksować ,dodać do serka mascarpone,można dodać cukier puder,ja nie dawałam,krem jest wystarczająco słodki po dodaniu likieru miętowego. Dodać 2 śmietan fixy w celu zagęszczenia kremu,jeśli krem jest zbyt luźny można dodać jeszcze jeden śmietan fix. Na dżemie rozsmarować połowę kremu,wierzch wyłożyć bananami pokrojonymi w talarki.. Na banany dać herbatniki i drugą połowę kremu. Na krem dać ostatnią warstwę herbatników. Śnieżkę ubić i wyłożyć na wierzch.
Smacznego życzę!