Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki miętowy biszkopt z delikatnie kwaskową nutą. Z jogurtem naturalnym lub skyrem jest dobry na upał.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34641
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 896
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 180
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3851
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34641
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 896
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 180
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3851
Składniki
Tortownica 20 cm , spód wyłożony papierem do pieczenia. Miętę krótko mielimy w młynku do kawy lub w rozdrabniaczu. Obrany rabarbar kroimy w drobną kostkę i osuszamy. Całe jajka z cukrem ubijamy do białości. Pod koniec dodajemy rozdrobnioną miętę. Mieszając łyżką partiami dodajemy mąkę przesianą z proszkiem. Na koniec dajemy posiekaną czekoladę, krótko mieszamy i przekładamy do tortownicy.
Na wierzch układamy kawałki rabarbaru i delikatnie wciskamy w ciasto. Pieczemy w 170 C około 60 minut.
Właśnie dotarł do mnie kubeczek i już był w użyciu :)