Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kruche migdałowe ciasteczka, nadziewane zieloną migdałową masą i przybrane połówkami migdałów.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1184
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 167
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1184
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 167
Składniki
Migdały sparzyć, obrać z łupin i zmielić lub zetrzeć na drobnych oczkach. Mąkę przesiać dodać zimne masło, posiekać, dodać migdały, cukier, szybko zagnieść. Odstawić na ok. godzinę do lodówki, potem rozwałkować na grubość kilku milimetrów. Wykrawać foremką 6-7 cm kółka. Ciasto podsypywać mąką. Formę na muffiny lekko wysmarować masłem. Każde wgłębienie wypełnić trzema kawałkami ciasta, tak aby powstał kwiat. Ciasto na dole docisnąć do formy. Nadzienie: Migdały sparzyć, obrać i zmielić. Dodać śmietanę, cukier puder, sok z cytryny i młody jęczmień, dobrze wymieszać. Tak przygotowaną masą wypełnić ciasto w foremkach. Ciasteczka możemy udekorować połówkami migdałów. Piec w gorącym piekarniku około 10 minut.