Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kruche migdałowe ciasteczka, nadziewane zieloną migdałową masą i przybrane połówkami migdałów.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4042
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423175
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2615
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4042
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423175
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2615
Składniki
Migdały sparzyć, obrać z łupin i zmielić lub zetrzeć na drobnych oczkach. Mąkę przesiać dodać zimne masło, posiekać, dodać migdały, cukier, szybko zagnieść. Odstawić na ok. godzinę do lodówki, potem rozwałkować na grubość kilku milimetrów. Wykrawać foremką 6-7 cm kółka. Ciasto podsypywać mąką. Formę na muffiny lekko wysmarować masłem. Każde wgłębienie wypełnić trzema kawałkami ciasta, tak aby powstał kwiat. Ciasto na dole docisnąć do formy. Nadzienie: Migdały sparzyć, obrać i zmielić. Dodać śmietanę, cukier puder, sok z cytryny i młody jęczmień, dobrze wymieszać. Tak przygotowaną masą wypełnić ciasto w foremkach. Ciasteczka możemy udekorować połówkami migdałów. Piec w gorącym piekarniku około 10 minut.