Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, pełne wiśni i migdałów ciasto....
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13511
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1546
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14905
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6129
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13511
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1546
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14905
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6129
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.
Mąkę wymieszać z mielonymi migdałami i proszkiem do pieczenia.
Masło ucierać z cukrem przez około 3-4 minuty na najwyższych obrotach miksera. Nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku.
Do masy maślanej wsypać suche składniki ciasta, dokładnie wymieszać.
Blachę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto, wyrównać, posypać tartą bułką. Na wierzchu ułożyć wydrylowane wiśnie, posypać płatkami migdałowymi. Piec przez 45-50 minut.