Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, pełne wiśni i migdałów ciasto....
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 516
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 566
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 125
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 516
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 566
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 125
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.
Mąkę wymieszać z mielonymi migdałami i proszkiem do pieczenia.
Masło ucierać z cukrem przez około 3-4 minuty na najwyższych obrotach miksera. Nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku.
Do masy maślanej wsypać suche składniki ciasta, dokładnie wymieszać.
Blachę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto, wyrównać, posypać tartą bułką. Na wierzchu ułożyć wydrylowane wiśnie, posypać płatkami migdałowymi. Piec przez 45-50 minut.