Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, pełne wiśni i migdałów ciasto....
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1776
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38606
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1336
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1776
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38606
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1336
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.
Mąkę wymieszać z mielonymi migdałami i proszkiem do pieczenia.
Masło ucierać z cukrem przez około 3-4 minuty na najwyższych obrotach miksera. Nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku.
Do masy maślanej wsypać suche składniki ciasta, dokładnie wymieszać.
Blachę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto, wyrównać, posypać tartą bułką. Na wierzchu ułożyć wydrylowane wiśnie, posypać płatkami migdałowymi. Piec przez 45-50 minut.