Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, pełne wiśni i migdałów ciasto....
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5836
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 15460
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 320
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5836
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 15460
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 320
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.
Mąkę wymieszać z mielonymi migdałami i proszkiem do pieczenia.
Masło ucierać z cukrem przez około 3-4 minuty na najwyższych obrotach miksera. Nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku.
Do masy maślanej wsypać suche składniki ciasta, dokładnie wymieszać.
Blachę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto, wyrównać, posypać tartą bułką. Na wierzchu ułożyć wydrylowane wiśnie, posypać płatkami migdałowymi. Piec przez 45-50 minut.