Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z ciast z kruszonka najbardziej lubię kruszonkę :-), dlatego uwielbiam crumble, czyli nic innego jak ciepłe owoce (u mnie tym razem banany) przykryte przepyszną aromatyczną kruszonką owsiano-migdałową z niespodzianką w postaci ciepłej rozpuszczającej się czekolady ... bajka :-D
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1033
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 142
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4211
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1033
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 142
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4211
Składniki
Masło wymieszać z mąką, płatkami owsianymi, cukrem i migdałami w płatkach. Wyrobić zwarte ciasto i wstawić do lodówki by stwardniało. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 180 stopni C. Banany pokroić w plasterki, włożyć do wysmarowanych tłuszczem kokilek, czekolade pokroic w mniejsze kawałki i posypac nią banany. Na wierzch pokruszyć schłodzone ciasto na kruszonkę. Kokilki wstawić do piekarnika na ok. 25 minut - aż wierzch ładnie zbrązowieje. Mozna podawać z lodami. Smacznego :-)