Do góry

Desery Przepis na:

Migdałowe crumble z bananami i czekoladą

Migdałowe crumble z bananami i czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 10993

Dodano:

Odsłon: 1155

z ciast z kruszonka najbardziej lubię kruszonkę :-), dlatego uwielbiam crumble, czyli nic innego jak ciepłe owoce (u mnie tym razem banany) przykryte przepyszną aromatyczną kruszonką owsiano-migdałową z niespodzianką w postaci ciepłej rozpuszczającej się czekolady ... bajka :-D

Składniki

  • mąka 40 g
  • cukier 20 g
  • płatki migdałów 10 g
  • płatki owsiane 20 g
  • masło miekkie 30 g
  • banan 1
  • czekolada gorzka 4 kostki
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Migdałowe crumble z bananami i czekoladą

Przygotowanie

  1. Masło wymieszać z mąką, płatkami owsianymi, cukrem i migdałami w płatkach. Wyrobić zwarte ciasto i wstawić do lodówki by stwardniało.
    W tym czasie rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
    Banany pokroić w plasterki, włożyć do wysmarowanych tłuszczem kokilek, czekolade pokroic w mniejsze kawałki i posypac nią banany.
    Na wierzch pokruszyć schłodzone ciasto na kruszonkę.
    Kokilki wstawić do piekarnika na ok. 25 minut - aż wierzch ładnie zbrązowieje. Mozna podawać z lodami. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

panka 23 lutego 2014 Szkoda że tak późno tu zajrzałam , ale jutro od rana biorę się za te pyszności:) Zabieram przepis:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 23 lutego 2014 pewnie, że pycha, mniam ! :), Marzenko, a wiesz, że za chwilkę będziemy je jedli, jeszcze z 5 minut :)))) Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń