Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne karmelki (koszt całosci 18zł)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 136
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 240
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 136
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 240
Składniki
Migdały wymieszać z kandyzowanymi owocami. Cukier cukier rozpuścić w garnku i jak zacznie nabierać złotego koloru, dodać miód i połączyć. Dodać migdały z owocami i delikatnie wmieszać. Masę wyłożyć na blachę wysmarowana cienko olejem. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Po tym czasie pokroić karmelki na mniejsze części. Przechowywać w lodowce.