Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne karmelki (koszt całosci 18zł)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8726
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 617
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8726
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 617
Składniki
Migdały wymieszać z kandyzowanymi owocami. Cukier cukier rozpuścić w garnku i jak zacznie nabierać złotego koloru, dodać miód i połączyć. Dodać migdały z owocami i delikatnie wmieszać. Masę wyłożyć na blachę wysmarowana cienko olejem. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Po tym czasie pokroić karmelki na mniejsze części. Przechowywać w lodowce.