Do góry

Desery Przepis na:

Migdałowe Muffiny

Migdałowe Muffiny

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 720

Dodano:

Odsłon: 4690

Bardzo smaczne i szybko znikają......

Składniki

  • MARGARYNA LUB MASŁO, 0.5 kostki
  • cukier puder, 15dag
  • cukier waniliowy, 1op
  • jajka, 4sztuki
  • mąka peszenna, 1szkl.
  • mielone migdały, 250dag
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • mleko, 0,5 szklanki
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Migdałowe Muffiny

Przygotowanie

  1. Masło utrzyj z obydwoma rodzajami cukru na krem,dodaj jajka i płatki migdałowe wymieszj.Do masy dodaj porcjami mąkę wymieszaną zproszkiem do pieczenia i zmielone migdały i powoli dolewaj mleko .

  2. Wszystko wymieszj ciasto powinno mieć grudkowatą konsystencję.Napełnij formy do muffinek .Piiec przez 20 min.w piekarniku nagrzanym do 180 stopi. Do dekoracji polecam lukier zrobiiony z sokiem cytrynowym...SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

alcanna 26 stycznia 2011 Świetne! Pierwszy raz upiekłam muffiny i od razu sukces. Dziękuję za przepis i pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń