Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Migdałowiec smakuje i wygląda efektownie, jednak wbrew pozorom jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy kilka prostych składników, a efekt będzie zachwycający.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 167
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 97
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 167
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 97
Składniki
Składniki na ciasto wyrób, uformuj kulę i podziel na 2 części. Średnią formę wyłóż papierem do pieczenia. Jedną połówkę rozwałkuj i wyłóż na blachę. Wyrównaj. Posmaruj połową dżemu. Wysyp połowę płatków migdałowych. Piecz w temp. 180 stopni przez ok. 50 minut. Z drugą połową ciasta zrób tak samo.
Czas na krem. Zagotuj szklankę mleka z cukrem. Pozostałe mleko zmiksuj z 2 żółtkami i mąką. Dodaj do gotującego mleka. Mieszaj, aż uzyskasz konsystencję budyniu. Zdejmij z ognia i przykryj folią. Pozostaw do ostygnięcia. Zmiksuj z masłem i aromatem. Placki przełóż kremem i zostaw w lodówce na 3 godziny.