Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Migdałowiec z masą budyniową"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 410
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 93
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 29
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 410
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 93
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 29
Składniki
Odlej szklankę mleka, pozostałe zagotuj razem z cukrem. W odlanym mleku rozrób starannie proszek budyniowy. Mieszankę wlej na wrzące mleko, zmniejsz ogień i mieszając, gotuj, aż masa zgęstniejse. Zdejmij ją z ognia, wystudź.
Miękkie masło utrzyj na puch. Nie przerywając ucierania, dodawaj po łyżce zimnego budyniu (za każdym razem dokładnie miksuj, by nie było grudek).
Do kremu wlej aromat migdałowy, wymieszaj. ponczu wymieszaj i nasącz nim wszystkie blaty biszkoptowe.
Jeden krążek ciasta połóż na paterze, posmaruj połową kremu i przykryj drugim biszkoptem. Na to wyłóż pozostały krem. Wyrównaj powiechnię i przykryj ostatnim blatem biszkoptowym, lekko dociśnij.
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, przesyp na talerzyk. Konfiturę podgrzej, przetrzyj przez sitko i posmaruj nią wierzch tortu. Posyp płatkami migdałowymi. Tort udekoruj rozetkami z bitej śmietany.Źródło: Tina