Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, zdrowy i prosty mazurek, aż się zdziwisz!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 83
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 59
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 83
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 59
Składniki
Mąkę migdałową wymieszaj ze stewią. Białka ubij na sztywną pianę, wymieszaj z mąką i stewią. Dodaj aromat migdałowy.
Wysmaruj blachę na mazurki tłuszczem i przełóż do niej masę. Piecz 30 min. w 180 stopniach.
Rozpuść 2 czekolady w kąpieli wodnej. Gdy masa będzie płynna, rozsmaruj ją na cieście. Całość udekoruj płatkami migdałów.