Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, zdrowy i prosty mazurek, aż się zdziwisz!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1055
Kotka kokosowa to jedne z tych ciasto które pojawią się u mnie na stole świąt...
Odsłon: 1376
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1055
Kotka kokosowa to jedne z tych ciasto które pojawią się u mnie na stole świąt...
Odsłon: 1376
Składniki
Mąkę migdałową wymieszaj ze stewią. Białka ubij na sztywną pianę, wymieszaj z mąką i stewią. Dodaj aromat migdałowy.
Wysmaruj blachę na mazurki tłuszczem i przełóż do niej masę. Piecz 30 min. w 180 stopniach.
Rozpuść 2 czekolady w kąpieli wodnej. Gdy masa będzie płynna, rozsmaruj ją na cieście. Całość udekoruj płatkami migdałów.