Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejny sposób na wykorzystanie pozostałego ciasta, ciastek, biszkoptów ... rozpływające się w ustach małe bajaderki :-)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13298
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1515
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14631
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6033
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13298
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1515
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14631
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6033
Składniki
Ciasto zmielić najlepiej w maszynce do mielenia mięsa lub drobno pokruszyć o rozetrzeć drewnianą pałką. Do zmielonych ciastek dodać resztę składników. Wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dodać mleko. Z gotowej masy formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Schłodzić w lodówce kilka godzin.
Polewa: czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej, Zimne kulki zanurzać w czekoladzie. Schłodzić w lodówce (najlepiej całą noc). Smacznego :-)