Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejny sposób na wykorzystanie pozostałego ciasta, ciastek, biszkoptów ... rozpływające się w ustach małe bajaderki :-)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10716
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4808
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 923
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9155
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10716
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4808
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 923
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9155
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Składniki
Ciasto zmielić najlepiej w maszynce do mielenia mięsa lub drobno pokruszyć o rozetrzeć drewnianą pałką. Do zmielonych ciastek dodać resztę składników. Wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dodać mleko. Z gotowej masy formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Schłodzić w lodówce kilka godzin.
Polewa: czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej, Zimne kulki zanurzać w czekoladzie. Schłodzić w lodówce (najlepiej całą noc). Smacznego :-)