Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z ciasta francuskiego z wiśniami
Zimą i na przedwiośniu na stołach królują bulwy i korzenie, a nie pomidory, c...
Odsłon: 60
Polecam na kolację.
Odsłon: 183
Lime Curd czyli Lemon Curd, ale z limonek ;). Krem świetnie sprawdzi się do l...
Odsłon: 24
Zimą i na przedwiośniu na stołach królują bulwy i korzenie, a nie pomidory, c...
Odsłon: 60
Polecam na kolację.
Odsłon: 183
Lime Curd czyli Lemon Curd, ale z limonek ;). Krem świetnie sprawdzi się do l...
Odsłon: 24
Składniki
Gotowe ciasto francuskie podzielić na równe kwadraty 3cm x 3cm
Posmarować każdy kwadrat jajkiem i obtoczyć w cukrze
Nałożyć po 1 wydrylowanej wiśni na każdy kwadrat. Ja użyłam mrożonych
Piec 20-30 min w temperaturze 180°C